Kevennyksiä

 Varo sorsaa

Ovela varas

Yölintu rauhotettu päivisin klo:7:00-22:00

Mies lähti syysaamuna kotoaan ennen vaimon heräämistä ja palasi myöhään illalla kotiin. Vaimo oli hurjana ja vaati selitystä.
-No aamulla mentiin poikien kanssa baariin aamukaljalle ja siellä oli pari hyvännäköistä naista ja... ukko yritti selittää.
-Älä valehtele, eukko karjui, olit taas poikien kanssa metsällä, kyllä minä huomasin kun pyssy oli hävinnyt!

Mistä parhaiten tietää, milloin hirvenmetsästys on alkanut?
- Metsästä lemahtaa selvä Koskenkorvan haju.

Sattuipa kerran metsästyskauden jälkeen jo kevät lumien sulaessa ovikello soi eräässä talossa ja vaimo meni avaamaan ovea isännän maatessa sohvalla kuinkas muutoin vaimo huutaa ovelta " metsämies" täällä sinua kaivataan näkyy olevan yksinäinen naaras ja näkyy vasa olevan rattaissa mukana, ei näy menneen laukaus huti.

Nuori poika oli päässyt saatille tansseista ja talutteli tyttöä pitkin kylän raittia tytön kotiin päin. Hirvi löntysteli tien ylitse ja poika halusi osoittaa tytölle tietämystään metsästys asioissa. " Tiedätkö, että hirvi uros tietää hajusta milloin naaraan voi "astua"." Saattomatka jatkui ja saavuttiin tytön koti ovelle jossa poika rohkaisi kysymään, " milloinka tavataaan seuraavan kerran" johon tyttö koppavasti vastasi " Palataan juttuun vasta sitten kun sinulla nuha on loppunut".

Metsästyksenjohtaja tapasi pellolla rengin jolla oli ”risat” kengät jalassa, hempeämielinen johtaja sanoi , että käy hakemassa meiltä kotoa minun vanhat kengät, vaimo on kotona pyydä siltä.Renki meni talolle ja vastaan tuli portailla johtajan vaimo ja tytär jolloin piru tuli rengin mieleen.Johtaja lupasi , että saan rakastella teidän kanssanne, johon vaimo ja tytär ”älä höpötä. Jolloin renki huusi johtajalle pellolla  Ei ne anna, ja johtaja siihen vastasi huutamalla ” kyllä se on annettava”.ja renki vielä varmisti ”molemmatko” ja  johtaja siihen ” molemmat” .

 Mies oli tullut hirvimettältä tosi laitamyötäisessä kontaten kotiin, eikä muistanut itse mitään herätessään seuraavana päivänä kotonaan.
Herätessään hän ihmetteli kun nukkui omassa sängyssä ja kaikki vaatteet olivat viikattuina nätisti kasaan ja keittiössä tuoksui vastapaistettu pulla ja kahvi. Mies nousi ylös ja nähdessään pojan olohuoneessa kysyi tältä " missä kunnossa hän oli tullut kotiin" ja poika vastasi " nelin kontin kontaten ja eteiseen oksentaen sekä olohuoneeseen sammuen, äiti tuli makuuhuoneesta kuin tuli ja tappura ja huusi kuin hinaaja matot olivat oksennuksessa ja tuolit kaatuneet". Johon mies," no mitenkäs täällä on näin siistiä ja kaikki on paikallaan ja kunnossa ja pullaakin on leivottu."
Poika vastasi " äiti yritti herätellä sinua pois keskeltä oksennuskasaa johon sinä örisit " jätä minut rauhaan olen varattu mies ja minulla on vaimo kotona odottamassa". "Niin ja äiti meni ostamaan olutta jääkaappiin ajatteli , josko sinulle maistuisi kun heräät."

Sattuipa kerran Levillä Helsingin herrat keskustelivat paikallisen lapin miehen kanssa ärsyttääkseen häntä. Keskustelu meni jotenkin tähän malliin.

- Sinä et varmaan ole käynyt Helsingissä? 

- Jo vain olen mie käyny siellä.

- Kävitkö katsomassa korkeita taloja?( heh  heh)

- En vainkhan käyny

- Kävitkö katsomassa autoja?

- En käyny niitäkhän kattomasa.

- Kävitkö maksullisissa naisissa? ( ja nyt alkoi lapin miehen otsasuoni pullistua)

- En vainkhan, mutta ko kysyt kerran niin kerron miksi sinne menin. Lähin katomhan minkälaisia on etelän miehet ko lähettävät vaimonsa tänne laphin kaksi kertaa vuojesa lapin miesten naitavaksi.